Aanleveren

PDF
Certified PDF / CMYK / inclusief snijtekens en afloop / LET OP: alle fonts invoegen.

DOWNLOAD ONS PDF PROFIEL

● Bestandsoverdracht
Bij voorkeur gebruik maken van WeTransfer. Dit is gratis te downloaden via www.wetransfer.com. Gebruik de gratis versie en niet betaaldversie Plus. Aanleveren per email (bestandsgrootte tot 5 Mb) is natuurlijk ook mogelijk; stuur uw bestanden naar info@kalendergigant.nl. En via CD/DVD of memorystick kunt u uiteraard ook aanleveren.

● Open bestanden
Wij verwerken alle bestanden die gemaakt zijn in de bekende grafische softwarepakketten zoals Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator. Wij werken altijd met de nieuwste versie. Bij open bestanden komen er altijd extra proefkosten bij in verband met het risico van fouten. Lever bij open bestanden altijd de geïmporteerde beelden en gebruikte fonts bij.

● Kleurmodus
Gebruik als kleurmodus CMYK. RGB kleurmodus leidt tot onverwachte kleurverschillen. De RGB kleurmodus wordt bij het verwerken van uw bestanden automatisch omgezet naar de CMYK kleurmodus.

● Resolutie
Afbeeldingen en foto’s moeten 300 dpi zijn bij 100%. Lagere resoluties geven slechtere resultaten en hogere resoluties geven zwaardere documenten.

● Inktbezetting
Zorg dat in het ontwerp geen inktpercentages boven de 280% komen. Dus geen C=100%, M=100%, Y=100%, K=100% (=400%). Gebruik voor mooi donker zwart C=60%, M=50%, Y=50%, K=100%.

● Afloop
Laat in het ontwerp bij aflopende druk de afbeeldingen tot 2 mm buiten het documentkader vallen. Dit voorkomt bij het schoonsnijden van uw drukwerk witte randjes.

● Documentkader
Zorg bij het ontwerp er voor dat teksten, logo’s en dergelijke een afstand van minimaal 5 mm met het documentkader hebben.

● Kleurbenaming
Gebruik bij het aanmaken van kleuren bij voorkeur als naam de inktverdeling (bijvoorbeeld C=0 M=100 Y=100 K=0 in plaats van BLAUW of NIEUWE KLEUR). Hierdoor wordt voorkomen dat na het verzamelen van verschillende drukorders op 1 drukvel uw order in de kleur BLAUW van een andere klant wordt gedrukt met mogelijk andere CMYK waarden.

● PMS versus CMYK
Laat u uw drukwerk in zowel PMS als full-colour drukken, houdt er dan rekening mee dat vele PMS kleuren er in full-colour heel anders uit kunnen zien. Kies bij de start van uw ontwerp een PMS kleur waarvan de PMS en de full-colour versie goed op elkaar lijken of neem het verschil voor lief.

● Uw beeldscherm
Kalendergigant heeft geen weet van hoe uw beeldscherm ingesteld is. Als u een kleur aanmaakt op uw beeldscherm betekent dat dus niet, dat dit automatisch de kleur op het drukwerk wordt. Kalendergigant.nl kan alleen de kleurwaarden in het door u aangeleverde document drukken. Kalendergigant.nl geeft alleen een herdrukgarantie als de kleuren op uw drukwerk niet overeenkomen met de kleurwaarden in het aangeleverde bestand.

● Print-out
Altijd een print meesturen, bij voorkeur ook een kleurgescheiden print. De print en het document moeten hetzelfde zijn. Als wij geen print hebben kunnen wij niets controleren. Dit is voor risico van de klant.

Zoeken...